فهیمم مد لوگو

افراد به طور یکنواخت پیر نمی‌شوند، بلکه در دو دوره سنی خاص با جهش‌های شدید پیر می‌شوند.

مقدمه

مطالعه‌ای کشف کرده است که افراد به طور یکنواخت پیر نمی‌شوند، بلکه در دو دوره سنی خاص با جهش‌های شدید پیر می‌شوند.

پیری پدیده عجیبی است. شما در زندگی میانسالی خود پیش می‌روید، از زندگی لذت می‌برید و بالاخره احساس می‌کنید که واقعاً یک بزرگسال شده‌اید، اما یک روز که به آینه نگاه می‌کنید، نفس در سینه‌تان حبس می‌شود.

“آیا آن پوست روی دستم… چروکیده است؟!”

“چرا اینطور درد دارم؟”

در جایی در میانه دهه ۴۰ زندگی‌تان، شروع به دیدن علائم آشکاری از پیری می‌کنید که به نظر می‌رسد یک‌شبه ظاهر شده‌اند. شما فرض می‌کنید که این یک فرآیند تدریجی بوده که فقط متوجه آن نشده‌اید، اما به نظر می‌رسد که خیلی سریع اتفاق افتاده است.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این ممکن است واقعاً درست باشد.

 مطالعه‌ای از محققان دانشگاه استنفورد، هزاران مولکول مختلف را در افراد بین ۲۵ تا ۷۵ ساله ردیابی کرد و دریافت که افراد تمایل دارند دو جهش بزرگ در پیری داشته باشند: یکی در حدود سن ۴۴ سالگی و دیگری در حدود ۶۰ سالگی. این یافته‌ها نشان می‌دهند که پیری در واقع می‌تواند به صورت جهشی رخ دهد.

دکتر مایکل اسنایدر، نویسنده ارشد مطالعه و متخصص ژنتیک و مدیر مرکز ژنومیک و پزشکی شخصی‌سازی‌شده در دانشگاه استنفورد می‌گوید: “ما به‌تدریج تغییر نمی‌کنیم. تغییرات واقعاً چشمگیری رخ می‌دهند.” او افزود: “به نظر می‌رسد که دهه ۴۰ و اوایل دهه ۶۰ زمان‌هایی برای تغییرات شدید هستند. و این در مورد هر دسته‌ای از مولکول‌ها که نگاه کنید، صدق می‌کند.”

محققان ابتدا تصور می‌کردند که تغییرات در میانه دهه ۴۰ به دلیل تغییرات یائسگی یا پیش‌یائسگی در زنان است که بر اعداد کلی تأثیر می‌گذارد، اما زمانی که نتایج را بر اساس جنسیت جدا کردند، تغییرات مشابهی را در مردان در دهه ۴۰ زندگی‌شان مشاهده کردند.

“این نشان می‌دهد که در حالی که یائسگی یا پیش‌یائسگی ممکن است به تغییرات مشاهده‌شده در زنان در دهه ۴۰ زندگی‌شان کمک کند، احتمالاً عوامل دیگر و مهم‌تری در این تغییرات در هر دو جنس زن و مرد دخیل هستند. شناسایی و مطالعه این عوامل باید در اولویت تحقیقات آینده قرار گیرد.” نویسنده مطالعه، شیاوتائو شن، دکترای پسا‌دکتری سابق در دانشکده پزشکی استنفورد که اکنون در دانشگاه تکنولوژیک نانیانگ سنگاپور تدریس می‌کند، این را بیان کرد.

این مطالعه شامل ۱۰۸ شرکت‌کننده بود که هر چند ماه یک بار نمونه‌های خون و سایر نمونه‌ها را برای چندین سال ارائه دادند. دانشمندان تغییرات مرتبط با سن را در ۱۳۵,۰۰۰ مولکول مختلف—نزدیک به ۲۵۰ میلیارد نقطه داده متمایز—ردیابی کردند تا ببینند چگونه پیری رخ می‌دهد.

نویسندگان مطالعه اشاره کردند که سبک زندگی ممکن است در برخی از این تغییرات نقش داشته باشد. به عنوان مثال، متابولیسم الکل ممکن است تحت تأثیر مصرف بیشتر الکل در دهه ۴۰ زندگی افراد قرار گیرد، که معمولاً دوره‌ای با استرس بالاتر برای بسیاری از افراد است. با این حال، محققان افزودند که این جهش‌های پیری در میانه دهه ۴۰ و اوایل دهه ۶۰ نشان می‌دهند که افراد ممکن است بخواهند در این سنین به سلامتی خود بیشتر توجه کنند و تغییرات سبک زندگی‌ای انجام دهند که از سلامت کلی بیشتر پشتیبانی کند، مانند افزایش ورزش یا محدود کردن مصرف الکل.

این مطالعه ممکن است به روشن کردن دلایل افزایش بیماری‌ها و مشکلات خاص در سنین خاص کمک کند. برای افراد در دهه ۴۰ زندگی، دانشمندان تغییرات چشمگیری در مولکول‌های مرتبط با متابولیسم الکل، کافئین و چربی؛ بیماری‌های قلبی-عروقی؛ و پوست و عضلات یافتند. برای افرادی که در دهه ۶۰ زندگی هستند، تغییرات مربوط به متابولیسم کربوهیدرات و کافئین، تنظیم سیستم ایمنی، عملکرد کلیه، بیماری‌های قلبی-عروقی و پوست و عضلات مشاهده شد.

نویسندگان مطالعه همچنین اشاره کردند که سبک زندگی ممکن است در برخی از این تغییرات نقش داشته باشد. به عنوان مثال، متابولیسم الکل ممکن است تحت تأثیر مصرف بیشتر الکل در دهه ۴۰ زندگی قرار گیرد، که معمولاً دوره‌ای با استرس بالاتر است. با این حال، محققان افزودند که این جهش‌های پیری در میانه دهه ۴۰ و اوایل دهه ۶۰ نشان می‌دهند که افراد ممکن است بخواهند در این سنین به سلامتی خود بیشتر توجه کنند و تغییرات سبک زندگی‌ای انجام دهند که از سلامت کلی بیشتر پشتیبانی کند، مانند افزایش ورزش یا محدود کردن مصرف الکل.

تیم تحقیقاتی قصد دارد عوامل محرک این جهش‌های پیری را مطالعه کند تا بفهمد چرا این اتفاقات در این سنین رخ می‌دهند، اما هرچه که دلایل این امر باشد، خوشحال‌کننده است که بدانیم ظاهر شدن ناگهانی مشکلات مرتبط با پیری فقط در ذهن ما نیست.

قابل درک است که نگرانی درباره پیری وجود دارد، زیرا علائم فیزیکی پیری ما را به یاد مرگ و میر خود می‌اندازند.

 همچنین، انواع پیام‌های اجتماعی به ما می‌گویند که جوانی ایده‌آل و زیبا است و پیری بد و زشت است، بنابراین طبیعی است که به پیری با نگاهی انتقادی نگاه کنیم. اما هیچ‌کدام از ما نمی‌توانیم از پیری کاملاً اجتناب کنیم، بنابراین هرچه رویکردمان به پیری مثبت‌تر و سالم‌تر باشد، به نفع ما خواهد بود، مهم نیست که چه زمانی و به چه میزان پیری به ما حمله کند.

توییتر: https://x.com/Fahimmedco

Pink Simple Forever Young Instagram Post